GOTLAND ULTRAMARATHON 2024

2024 års Gotland Ultra Marathon är lördagen den 5 oktober!

Gotland Ultra Marathon arrangeras av Wisby Ultralöparförening.
Det är elfte året i rad som loppet arrangeras. Förra året togs arrangemanget över av WULF efter 9 år med Niclas och Marie Kahlbom vid taktpinnen.

Detta finns två sträckor att välja på:

  • Gotland Ultramarathon (GUM): Hallshuk – Visby 50km (Start kl. 9.00)
  • Halv-GUM: Lickershamn – Visby 28km (Start kl. 11.00)

Det kommer även i år finnas möjlighet att köpa bussbiljett till respektive start, detta görs endast i samband med att ni anmäler er till loppet på RaceID.com.

OBS! Vi har begränsat med bussplatser, så var ute i god tid och köp er bussbiljett.

Start

Starten går för 50km vid Hallshuk på norra Gotland, klockan 09.00.

Starten för 28km är vid Lickershamn klockan 11.00.

Målgång

Målet kommer precis som förra året att förläggas till Östergravar precis vid Östercentrum. Det är även från här bussarna till starten kommer att avgå.

Nästan ingen asfalt alls

Sista biten från Snäck kommer att ledas bort från strandpromenadens asfalt och istället kommer ni få springa de sista fem kilometrarna längs den vackra Hälsans stig aka Kärleksstigen, med dessa magiska natur, för att sedan avsluta med spurten i Östergravar.

Ingen dropbag men flera vätska- och energistationer

Vi tillåter inte dropbag på grund av logistiska skäl, men i stället har vi flera vätske- och energistationer längs banan så ni kommer vara väl försedda hela loppet och så kommer det finnas fler naturliga ställen för anhöriga att heja och ”supporta”.

Våra hotell- och resepartners

Vår hotell-partner är Solhem Hotel som efter en renovering är öns Outdoor-hotell för allehanda uteaktiviteter. Det ligger mellan färjeterminalen (600m) och målområdet (900m).

Destination Gotland och Idrottens Ö erbjuder förmånliga priser på boende och resor!
Läs mer här om hur du bokar till riktigt bra paketpris.

Mer detaljerad information om loppet kommer närmare loppet, men har ni frågor redan nu kan ni kontakta oss via info@gotlandultramarathon.se eller hör av dig i Facebook-gruppen ”Gotland Ultramarathon”.

Med vänliga hälsningar,

Tävlingskommittén Wisby Ultralöparförening